Opvanglocatie beveiliging

Beveiliging van opvanglocaties

HD Security specialiseert zich sinds 2013 in zorgbeveiliging en hospitality. We zijn ontstaan vanuit de vraag binnen het zorgdomein naar een solide receptie- en beveiligingspartner die in staat is flexibel op en af te schalen. Inlevend vermogen, discretie en een inclusieve, respectvolle benadering van kwetsbare groepen zijn de kritische succesfactoren waarop we onze medewerkers selecteren, instrueren, trainen en beoordelen. Onze opdrachtgevers profiteren van de opgedane ervaring en lessen die we dagelijks leren bij ziekenhuizen, ggz-instellingen en verpleeghuizen en bij tijdelijke vluchtelingen- en asielzoekerslocaties door heel Nederland, bijvoorbeeld in Medemblik, Borculo, Meppel, Bloemendaal, Gooise Meren, Lelystad, Bunschoten, Hilversum en Zwolle.

Positieve Sfeer en Veiligheid in Opvanglocaties

Vanuit onze ervaring met vluchtelingen en asielzoekers weten we dat voor een positieve sfeer binnen de (tijdelijke) opvanglocaties geborgenheid, veiligheid en privacy belangrijke randvoorwaarden zijn. We helpen nieuwe bewoners zich snel welkom en thuis te voelen. Onze zorgbeveiligers stralen vertrouwen uit en investeren in hospitality en goede persoonlijke relaties met de bewoners. Dit doen ze bijvoorbeeld door hen wegwijs te maken, het tonen van interesse in hun persoonlijke situatie en het gesprek aan te gaan. Hiermee signaleren we problemen voordat ze ontstaan en voorkomen we escalatie. HD Security zet zich in om de sociale cohesie te vergroten binnen en rond de locaties waar we actief zijn. We onderhouden korte persoonlijke banden met alle betrokkenen, zoals beheerders en vrijwilligers, en zijn hulpvaardig en service- oplossingsgericht. Dit alles draagt bij aan een effectieve opvanglocatie beveiliging.

Beveiliger van opvanglocaties

Zorgbeveiligers met Expertise en Empathie

Deze specifieke opdracht vraagt om meer dan alleen objectbeveiligers. Als zorgbeveiligers zijn wij bekend met de heterogene doelgroep van getraumatiseerde mensen van verschillende maatschappelijke en culturele achtergronden. Onze beveiligers zijn gewend om te gaan met taalbarrières, verwarring en PTSS en treden proactief en de-escalerend op. Ze beschikken over empathie en inlevingsvermogen, waarbij communicatie en de dialoog altijd voorop staat. Het inzetten van zorgbeveiligers is van grote meerwaarde binnen de opvanglocatie.

Zorgbeveiligers met Expertise en Empathie

Daarnaast zijn onze zorgbeveiligers in de dagelijkse praktijk gewend te communiceren met anderssprekenden. Vaak spreken ze naast Nederlands en Engels nog een derde taal, zoals Duits, Turks, Farsi, Russisch en/of Oekraïens. Respect staat aan de basis van iedere communicatie. Hierop trainen we onder andere tijdens de halfjaarlijkse opfriscursussen. Voor inhoudelijke gesprekken maken we zoveel mogelijk gebruik van een tolk-vertaler. Ook bewoners bieden zich hiervoor vaak aan. Daarnaast zijn onze zorgbeveiligers getraind om te werken met een vertaalapp, wat essentieel is voor de beveiliging van de opvanglocatie.

Meer weten? Neem contact op!

Meer weten?
Neem contact op!

erkend leerbedrijf

Onze Diensten

Zorgbeveiliging
mobiele suveillance
Mobiele Surveillance
Alarmopvolging
Detachering
Evenement Beveiliging
Verkeersregelaars
Receptie Service
erkend leerbedrijf